Cum gătim
Pentru că o facem din pasiune, ne dorim clienți informați și totodată să fim mereu transparenți, am ales să împărtășim cu voi o parte din particularitățile Green Aware în materie de bucătărie vegană. De la pâinea cu maia, derivatele din caju, sosul pesto sau tahini, până la preparate mai complexe cum ar fi seitan, falafel sau budda bowl în diverse combinații, ne asigurăm că standardele noastre de calitate, ingredientele și rețetele folosite, contribuie semnificativ la obținerea unor produse unice, gusturi complexe și meniuri echilibrate nutrițional.
Din dorința de a nu face compromisuri, toate produsele de patiserie pe care le comercializăm, sunt făcute din cereale certificate BIO, măcinate proaspăt chiar de noi, cu o moară pe piatră, care nu încinge făina. Folosim următoarele tipuri de cereale: Grâu de secara (cerificat BIO); Grâu Spelta (certificat BIO); Grâu Einkorn (certificat BIO); Grâu (certificat BIO).
Citeste mai mult
Pentru că ținem la prospețime și gusturi autentice, am ales să procesăm în regim propriu produsele derivate din caju și migdale, venind în întâmpinarea celor care își doresc semi-preparate proaspete cum ar fi: Laptele din caju / migdale; Smântână din caju Cremă tartinabilă din caju; Mozzarella caju; Brânză din caju;
Citeste mai mult
Germenii au fost un aliment nutritiv încă din cele mai vechi timpuri – în cărți vechi datând din 2700 I.H. (tratate de medicină) precum Pen Tsao sau Marele Ierbar al Medicinii Chineze, mugurele crud de soia era recomandat în tratarea durerilor, crampelor, problemelor digestive, pete pigmentare sau boli ale scalpului si pielii. Semintele germinate pot ajuta la digerarea mai ușoară a alimentelor. Studiile...
Citeste mai mult
Știai că apa alcalină îmbuteliată nu este anti-oxidantă deoarece nu are potențial de oxi-reducere negativ (ORP) Pentru că ne dorim ce e mai bun pentru clienții noștri, la Green Aware folosim apa alcalină ionizată Kangen în preparatele pe care le gătim. Termenul Kangen înseamnă „reîntoarcerea la origini” în limba japoneză. Apa Kangen®...
Citeste mai mult
Seitanul este un preparat popularizat în Occident de asiatici (chinezi și japonezi în special) în ultimile decenii. El se mai numește carne vegană și se face din gluten de grâu. Întrucât are textura și consistența cărnii, a căștigat mult în popularitate în randurile vegetarienilor odată cu răspândirea vegetarianismului și în vest. Poate fi servit sub formă de chiftele...
Citeste mai mult
Comunitatea vegană, în general, se distinge prin atribute care nu țin doar de alegerile legate de ce aleg să mănânce, sau ce evită, ci prin asumarea unei filozofii de viață în armonie cu ce credem noi că e important și sustenabil. Pentru noi, e important în egală măsură, atât să ne hrănim sănătos și echilibrat cât și să contribuim...
Citeste mai mult
Tahini este un ingredient foarte popular în bucătăria Orientului Mijlociu și a Asiei. Cunoscut și ca unt de susan , tahini are proprietăți nutritive serioase. Această pastă deschisă la culoare este obținută prin zdrobirea semințelor de susan oferind o aromă specială multor feluri de mâncare. Chiar dacă susanul este bogat în grăsimi, doar 10% dintre acestea sunt saturate, restul însemnând...
Citeste mai mult