100 gr iarbă de grâu are aproximativ:
- 60 de ori mai multă vitamina C decât portocalele
- 50 de ori mai multă vitamina E decât spanacul
- Cu 30 de ori mai multă vitamina B1 decât laptele de vacă
- de 11 ori mai mult calciu decât laptele crud
- 5 ori mai mult fier decât spanacul
- 5 ori mai mult magneziu decât bananele
Dar cel mai important aspect este conținutul său ridicat de clorofilă, care susține următoarele proprietăți ale ierbii de grâu:
1. susține și întărește sistemul imunitar
2. are efect de detoxifiere și curățare
3. contribuie la formarea sângelui
4. repară deteriorarea celulelor mici
5. are efect antiinflamator
6. asigură o piele frumoasă
7. este antimicrobian și antibacterian
8. scade tensiunea arterială
Fara gluten
Iarba de grâu poate fi consumată în siguranță de persoanele cu boala celiacă și de alții care evita glutenul, deoarece doar semințele conțin gluten.
Aminoacizi
Sportivii sunt mari susținători ai ierbii de grâu, deoarece le întărește rutina în pregătirea pentru competiție. Susține în totalitate țesutul muscular și accelerează metabolismul grăsimilor. Lipsa aminoacizilor contribuie la epuizarea energiei și la alte deficiențe. Oasele și smalțul dinților sunt întărite cu aportul de aminoacizi și joacă, de asemenea, un rol major în stabilizarea zahărului din sânge.
Comanda minimă este de 4 buc.